Saturday, August 28, 2010

Gradina cu maracini

Sunt momente cand nu te mai poti abtine si simti nevoia sa iti exprimi indignarea. Acesta este unul dintre ele.

Niste prieteni vor veni intr-o scurta vizita in Romania, si printre altele vor sa vada Palatul Parlamentului; asa ca am inceput sa ma interesez in legatura cu modul si conditiile de vizitare. Evident, nu exista un site oficial al obiectivului turistic Palatul Parlamentului, desi este unul din locurile cele mai cunoscute de pe la noi; dar pe diferite pagini mai mult sau mai putin private se gasesc cat de cat informatii. Si aici vine gluma:
Iata diferitele tarife in functie de continutul vizitei (sursa):
  • Vizita standard: 25 lei
  • Vizita standard + subsol: 30 lei
  • Vizita standard + terasa: 35 lei
Pana aici toate bune (preturi un pic cam mari dar locul merita), in plus lumea e pasionata mai mult de o terasa decat de o pivnita (desi depide ceea ce gazduieste pivnita respectiva); acum vine delicatesa :
Biletul cumulat Standard + subsol + terasa costa 45 lei, adica cu 5 lei mai mult decat suma suplimentelor individuale pentru terasa si subsol. In toate vizitele si excursiile pe care le-am facut in diferite tari care scot bani frumosi din turism, care, fara falsa modestie, sunt intr-un numar demn de luat in seama pentru a sustine premizele afirmatiei, un bilet cumulat era mai IEFTIN decat suma supliementelor; ei bine la noi, nu ca nu e egal cu respectiva suma, ci e mai scump.
Adaugand la asta faptul ca in calitatea sa de capitala europeana, Bucurestiul nu dispune de un ghiseu, fie el si cat un chiosc de bilete care sa aiba rolul de Oficiu de Turism si de unde sa poti primi diferite informatii, sau ca orice deplasare, pana la fosta Capitala a Culturii, spre exemplu, se desfasoara in timp record...de negativitate, toata povestea cu caricatura aia de frunza e mai mult decat o gluma proasta.
Nu de alta dar adevaratul brend de tara (eroare intentionata) tot aterizeaza la Baneasa cu curse charter de vreo cateva saptamani.

2 comments:

  1. Bau:D sa stii ca a aparut un punct de informare turistica in pasajul-statie de metrou de la universitate:D ... Chestia cu biletele este dubioasa dar si in Praga sunt faze de genul asteia ...spre exemplu un abonament de transport public pe o zi costa 100 de coroane in timp ce unul pe 3 zile 330 :> :D (emi here)

    ReplyDelete
  2. merci pt info, i'll check it out then; cat despre transportul la Praga, faza e demna de compararat cu Palatul (ma asteptam la mai mult de la cehi)

    ReplyDelete